Varför skall man anlita en personlig tränare?
En personlig tränare (PT) kan hjälpa dig med allt ifrån att komma igång med din träning till att lägga upp specifika träningsprogram för ett särskilt ändamål, t ex gå ner i vikt eller springa Marathon. Träningen kan vara grenspecifik och anpassas till olika sporter, t.ex. golf, löpning, kampsport, styrketräning, tennis.
Personlig träning är ett härligt sätt att få ut maximalt av din träning! Har du väl börjat brukar det resultera i att du återkommer med jämna mellanrum. En bra start på din träning!
En personlig tränare kommer att motivera, instruera och träna dig vid XX tillfällen.


Förverkliga dina drömmar med hjälp av en personlig tränare
Det lönar sig alltid att träna med en personlig tränare - oavsett om du är nybörjare eller har tränat i flera år. Du har någon som peppar/motiverar dig och dessutom får du lära dig allt från hur du äter rätt till hur du tränar mest effektivt. Jag hjälper dig att nå dina mål
Oavsett om du vill forma dina muskler, bli en stjärna på dansgolvet, förbättra din golfsving eller tiden på nästa Marathonlopp så kan jag som personlig tränare hjälpa dig. Du kan också få hjälp att rehabilitera skador eller förebygga problem - En P.T har kunskap om det mesta som rör kroppen.


Snabbare effekt med personlig träning
Anlita en personlig tränare för effektivare träning, snabbare resultat, ökad motivation, ökad kunskap och säkrare träning. Hur stor effektförbättring du kan räkna med är varierande att bedöma eftersom de individuella förutsättningarna är vitt skilda. För vissa skulle personlig träning leda till mer än en hundraprocentig ökning av träningseffekten. Förutom att passen med en personlig tränare blir optimala så kommer också träningen på egen hand att bli effektivare vilket leder till snabbare resultat. Resultaten kan enkelt mätas via tester och utvärderingar. Dessutom kommer du säkert att märka framsteg på andra sätt.
Få saker är så motiverande som att svart på vitt kunna konstatera att man har blivit starkare och fått bättre kondition eller kanske gått ner i vikt tack vare den träning man lagt ned. Så gott som alla som tränar med personlig tränare känner en snabbare effektförbättring än när de försöker träna på egenhand. Det bokade mötet med den personliga tränaren sporrar en att ta sig till träningen även de dagar då motivationen egentligen inte är på topp.


Hur fungerar det att träna med en PT?
Likna en timme med en personlig tränare vid en körlektion. Körskolläraren finns med hela tiden och fokuserar bara på dig. Du får professionell hjälp med trafikregler, filbyten, omkörningar och fickparkering. Den största skillnaden mellan en körskollärare och en personlig tränare är att den senare vanligen uppmuntrar dig att ”gasa hårdare” för att du ska få en så effektiv träning som möjligt.
En personlig tränare anpassar sig efter Dig och Dina behov oavsett förutsättningar och målsättning.
Behovsanalys ligger till grund för ditt träningsprogram.
Inledningsvis gör den personliga tränaren en behovsanalys, (konsultation) d v s frågar om din träningsbakgrund, intressen, eventuella skador och sjukdomar,
+ rörlighet/stabilitets tester, syfte och målsättning med träningen m m som kan påverka din träning. Baserat på den information du / tester givit kommer den personlige tränaren att utforma en personlig träningsplan / program  som passar dig just nu och var dina mål bär.


Dokumentation och tester
Den personlige tränaren håller också reda på dina framsteg genom att detaljerat dokumentera varje träningstillfälle t.ex. belastning, repetitioner, sträcka och tid.
Dessutom har den personliga tränaren möjlighet att göra olika så kallade fystest, exempelvis kan du testa din kondition, rörlighet, styrkeuthållighet och stabilitet.


Träna med din PT ofta eller mer sällan - du bestämmer!
Du bestämmer själv hur många gånger du vill ha en personlig tränare. Har du aldrig provat tidigare så bör du, för att verkligen inse vad en personlig tränare kan uträtta, åtminstone boka fyra (minimum)  tillfällen.
Vissa vill ha kontinuitet och träffar sin personlige tränare varje vecka året runt. Andra kör personlig träning under en begränsad period för att sedan träna vidare på egen hand. Efter ett tag kanske det är dags igen för den vitamininjektion som en personlig tränare kan ge dig.


Personkemin är viktig
Självklart är det viktigt att du och din P.T trivs med varandra. Du får alltid träffa din personliga tränare för en kostnadsfri konsultation innan ni börjar arbeta tillsammans. Dels för att gå igenom din träningsbakgrund och dina målsättningar, med även olika tester av rörlighet/ stabilitet för dina spec. mål. Och dels för att se om vi trivs ihop.